Aduhhhh..mengantuk betul kalau kerja gentel-menggentel biskut nie. Perlukan semangat yang tinggi, klu x zzZZZzzlah kat depan biskut ler jawabnya.
Minta maaf banyak...kali ni xleh celoteh panjang lebar, banyak lagi biskut nak kena gentel...
Jom kita gentel sama2
BISKUT LUSCIOUS HAZELNUT OAT
Bahan2:
Bahan A:
120gm butter
1 sudu besar shortening
80gm gula kastor
1/4 sudu teh orange paste
Bahan B:
30gm oat dikisar
30gm coco crunch kisar
15gm serbuk hazelnut
1/4 sudu teh soda bikarbonat
1/8 sudu teh garam
130gm tepung superfine (saya guna tepung gandum)
30gm tepung jagung
1sudu besar tepung beras
Hiasan :
Putih telur
Oat
Dark cooking chocolate
Papercup
Cara membuatnya:
Sebatikan semua bahan A.
Masukkan semua bahan B
Ambil adunan dan sukat 1 sudu teh
Bentukkan bujur
Golekkan dalam putih leur
Salut dengan oat
Bakar sehingga masak (sebaiknya suhu 130 -1 40 degree selama 30 minit -45 minit)
Setelah sejuk celup separuh biskut dengan dark cooking chocolate
Letakkan dalam papercup
No comments:
Post a Comment