Sunday, 19 February 2012

JELLY KELAPA MUDA





Memang sedap..makan sejuk-sejuk diwaktu panas. Pehhh...sekelip mata hilang dari pandangan. Itulah penangan jelly kelapa muda. Berbaloi-baloi membuatnya. Puas makan. Klu beli mau-mau berebut dengan anak-anak. Itu pun tak puas makan..Dah tu mahal amat-amat.




JELLY KELAPA MUDA
Rujukan :  Hasue
Sumber : Secubitgaramnor67




1 paket agar2 serbuk (10gm)
2.6 liter air kelapa ~ k.nor guna air dr 3 bj kelapa muda
isi kelapa muda
11 sudu besar gula ~ terpulang pd citarasa masing2
3 helai daun pandan

Masukkan air kelapa muda, serbuk agar2, gula dan daun pandan ke dalam periuk.
Masaklah hingga mendidih dan masukkan isi kelapa muda.
Padamkan api.
Biarkan sejuk sedikit dan boleh lah dimasukkan kedalam bekas yg disukai.
Sejukkan dlm peti ais dan bila dah sejuk bolehlah dimakan.



2 comments:

  1. Salam Kak Kama,terus haus pulak nampak jelly kelapa ni,memang sesuai la dinyam nyam time cuaca panas2..

    ReplyDelete
  2. Waalaikumslm Rahel...klu jeely ni xyah tunggu panas pun dah sodap

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

RAKAN BERSEMBANG