Tuesday 12 March 2013
PUDING LAPIS CENDOL
Lama dah terperap resepi. Tapi almaklumlah dalam keadaan cuaca yang panas berdenting..dapat menikmati menu yang gini rupa memang mengasyikkan.
PUDING LAPIS CENDOL
Lapisan bawah:
500 ml Air
300 ml santan pekat
1 1/2 sudu besar agar2 powder
180 gm gula kastor
1/2 sudu teh garam
500 gm cendol
Cara-cara :
Masukkan semua bahan kecuali cendol.
Masak hingga gula hancur.
Tutup api dan masukkan cendol lalu tuang ke dalam acuan.
Setkan kemudian cakar-cakar dengan garpu sebelum dituang lapisan atas
Lapisan atas :
400 ml air
300 ml santan pekat
1 1/2 sudu agar2 powder
2 biji kuning telur
1 sudu teh choc.emulco
200 gm gula kastor
50 gm gula merah
1/2 sudu teh garam
Cara-cara:
Masak semua bahan sehingga mendidih.
Lapiskan dan tuang ke atas lapisan bawah
Labels:
AGAR-AGAR
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment