Tuesday 12 March 2013

PUDING LAPIS CENDOL


Lama dah terperap resepi. Tapi almaklumlah dalam keadaan cuaca yang panas berdenting..dapat menikmati menu yang gini rupa memang mengasyikkan.


PUDING LAPIS CENDOL

Lapisan bawah:
500 ml Air
300 ml santan pekat
1 1/2 sudu besar agar2 powder
180 gm gula kastor
1/2 sudu teh garam
500 gm cendol

Cara-cara :
Masukkan semua bahan kecuali cendol.
Masak hingga gula hancur.
Tutup api dan masukkan cendol lalu tuang ke dalam acuan.
Setkan kemudian cakar-cakar dengan garpu sebelum dituang lapisan atas



Lapisan atas :
400 ml air
300 ml santan pekat
1 1/2 sudu agar2 powder
2 biji kuning telur
1 sudu teh choc.emulco
200 gm gula kastor
50 gm gula merah
1/2 sudu teh garam

Cara-cara:
Masak semua bahan sehingga mendidih.
Lapiskan dan tuang ke atas lapisan bawah








No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

RAKAN BERSEMBANG