Tuesday, 12 March 2013
PUDING LAPIS CENDOL
Lama dah terperap resepi. Tapi almaklumlah dalam keadaan cuaca yang panas berdenting..dapat menikmati menu yang gini rupa memang mengasyikkan.
PUDING LAPIS CENDOL
Lapisan bawah:
500 ml Air
300 ml santan pekat
1 1/2 sudu besar agar2 powder
180 gm gula kastor
1/2 sudu teh garam
500 gm cendol
Cara-cara :
Masukkan semua bahan kecuali cendol.
Masak hingga gula hancur.
Tutup api dan masukkan cendol lalu tuang ke dalam acuan.
Setkan kemudian cakar-cakar dengan garpu sebelum dituang lapisan atas
Lapisan atas :
400 ml air
300 ml santan pekat
1 1/2 sudu agar2 powder
2 biji kuning telur
1 sudu teh choc.emulco
200 gm gula kastor
50 gm gula merah
1/2 sudu teh garam
Cara-cara:
Masak semua bahan sehingga mendidih.
Lapiskan dan tuang ke atas lapisan bawah
Labels:
AGAR-AGAR
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment